Friday, August 15, 2008

كاروان المپيك دولت نهم

بازی های المپیک که به عنوان بزرگترین جشنواره ورزشی هر چهار سال یکبار در یک کشور دنیا برگزار می شود امسال در پكن بیست و نهمین دوره خود را با شركت 205 كشور آغاز كرد .

دراين رويداد مهم ورزشي و شايد بزرگنرين تورنمنت ورزشي در دنيا ‎‏ تمامي ورزشكاران در سطوح ملي و حرفه اي آرزويشان شركت در اين ميدان جهاني است و از همين روي هم نگاه بسياري از ورزشكاران و ورزش دوستان به اين رقابت ها معطوف است و حتي در رخدادهايي در اين سطح علاقه سياستمدارن نيز به روشني آشكار است . در اين دوره نيز با نگاهي به مهمانان روز افتتاحيه ميزان ارزش و توجه مسئولان كشورهاي مختلف به اين بازيها و پيامك هاي سياسي كه در پشت اين پرده ميان آنها رد و بدل مي شود ارزش اين تريبون ورزشي را به خوبي نمايان مي كند .

در چهار دهمين حضور ايران در المپيك كاروان ورزشي جمهوري اسلامي يا به تعبير بهتر كاروان ورزشي دولت نهم با 53 ورزشكار پا به عرصه اين رقابت ها گذاشت . كارواني كه دولتمردان با سر و صداي فراوان اداي اين را داشتند كه اين بزرگنرين كاروان المپيك بعد از انقلاب است .

در اين دوره از رقايت ها تنها تيم بسكتبال ايران بود كه بصورت گروهي جواز حضور در اين رقابت ها را دريافت كرد و اين خود يكي از دلايل بالا رفتن تعداد نفرات اعزامي در اين دوره گرديد .

فارغ از هر گونه مقايسه ميان اولين كاروان حضوري ايران در 60 سال پيش در المپيك لندن با كاروان امروزي كه در اولين كاروان حضوري هم با وجود تيم بسكتبال تعداد نفرات اعزامي به 38 نفر مي رسيد حاصل تلاش تنها يك مدال برنز جعفر سلماسي در اولين حضور در المپيك بود .

اما تا امروز حاصل تلاش تيم سياسي المپيك ما باخت مساوي و حذف بوده است .

بهترین نتایج ایران در المپیک از نظر تعداد مدال، در «المپیک ۱۹۵۲ هلسینکی» به دست آمد. ایران در آن دوره هفت مدال گرفت که هیچکدام از آن ها طلا نبود و از نظر مرغوبیت مدال، بهترین نتیجه به المپیک ۲۰۰۰ برمی گردد.

ایران در «سیدنی» سه طلا گرفت که در تاریخ بی سابقه بود، هرگز ایران در ادوار قبلی نتوانسته بود بیش از دو طلا بگیرد. با این حال بهترین رتبه ایران در جدول کلی رده بندی مدال ها نه در «المپیک هلسینکی» به دست آمد و نه در «المپیک سیدنی» ، بلکه در «المپیک ۱۹۵۶ ملبورن» بود که ایران با دو طلا و سه نقره در بین ۶۷ کشور شرکت کننده در المپیک چهاردهم شد. البته در حال حاضرتعداد کشورهای شرکت کننده در المپیک به هیچ وجه قابل مقایسه با آن دوره ها نیست. در «المپیک پکن» ۲۰۵ کشور حاضر خواهند بود و چهار سال قبل، ۲۰۲ کشور در «آتن» حاضر بودند که ایران با دو طلا، دو نقره و دو برنز بیست و نهم شد. جالب این که ایران در «المپیک ۱۹۷۶ مونترال» با بزرگ ترین کاروان خود که شامل ۸۸ نفر بود نتایج ضعیفی گرفت و با کسب تنها یک نقره و یک برنز به کار خود پایان داد. بدترین رتبه ایران هم چهل و سوم بوده که در «المپیک ۱۹۹۶ آتلانتا» رقم خورده است .

لازم به ذكر است كه در المپيک های ۱۹۸۰ مسکو و ۱۹۸۴ لس آنجلس با تحريم بازی ها از سوی دولت جمهوری اسلامی، ايران غايب بوده است .

هدف در بازی های المپیك شركت است نه پیروزی. اساس آن بر پیروزی استوار نیست بلكه اصل خوب مبارزه كردن است. ورزشكاران جهان برای بدست آوردن اهداف سریعتر ، قویتر و بالاتر بدون توجه به ملیت، مذهب ونژاد پیكار می كنند و شعار كوبرتن ( خالق المپيك مدرن ) را مبنی بر در صفا زیستن، در صفا مبارزه كردن و به نیروی جسمانی خود صدمه نزدن را سرلوحه كار خود قرار می دهند. آنكس كه در نبرد ورزش دوست دیگران بماند ، آنكس كه همنوعان خود را در خور احترام بشمارد به هدف اصلی المپیك رسیده است.

* ساختن جهانی صلح آمیزتر و دنیای بهتر

* آموزش و پرورش نسل جوان از طریق ورزش ، بدون هیچگونه تبعیض نژادی با توجه به روح المپیك

* اشاعه اصول المپیك در سراسر جهان و بدین طریق آفریدن حسن نیت در میان ملل

* گرد آوردن قهرمانان جهان هر چهار سال یك بار در یك جشنواره كبیر ورزشی كه به نام بازیهای المپیك

با نگاهي به شعار المپيك و حلقه هاي المپيك كه مظهر اتحاد پنج قاره و تجمع قهرمانان سراسر نقاط جهان در بازیهای المپیك است رعایت اصل دوستی و مسابقه های برابر و صادقانه شرط و هدف اصلي بازيها را به تمامي مردمان جهان گوشزد مي كند نكته اي كه در ادوار مختلف حضور كاروان ج . ا هيچگاه رعايت نشده است . و آن سرباز زدن از مسابقه با حريفان اسرائيلي است كه در اين دوره در نوع خودش بي نظير بود .

اين كاروان نه رضا زاده را دارد و نه حضرت ابوالفضل را تا به ياري اش بياد . كارواني كه در روز افتتاحيه خوشبختانه هيچ مسئولي از ج . ا در جايگاه نبود تا براي آنها دست تكان دهد . اما بايد باز هم اميدوار باشيم به روزهاي پاياني شايد تلاش فردي ورزشكارانمان مدالي را نصيبمان نمايد .

كارواني كه اگر چه تعدادش زياد است اما نماي حقيقي عدم مديريت و فساد را از ورزش كشورمان به خوبي نمايان مي كند .

http://yardabestani.blogfa.com

No comments: